Om oss

Om oss

Bakom kennelnamnet Glenriska står jag, Ingrid Lundkvist. Jag är född 1962 och arbetar halvtid som System-koordinator på Malmö Universitet, odontologiska fakulteten, Malmö. Kennelnamnet registrerades av SKK & FCI 2007.

Jag har mer än 40 års erfarenhet av rasen Golden retriever och dess olika egenskaper och användningsmöjligheter.  Under dessa år har jag aktivt tävlat och vidareutbildat mig inom flera områden som rör Golden retriever, och på senare år gäller detta även Jack Russell terrier. I maj 2011 föddes här vår första kull med Jack Russell terrier, och det gav mersmak! Vi hoppas få uppleva fler härliga valpveckor i framtiden.

Förutom mig och hundarna består familjen också av min man Lars
som är pensionerad tandläkare. Han är väldigt uppskattad av hundarna eftersom han ofta står för frukosten och de dagliga sköna promenaderna på vackra Kabusafältet strax öster om Ystad där vi bor. Under mina lediga dagar följer naturligtvis jag också med och njuter av havet och Hammars backar.

Förutom hundar ägnar vi fritiden åt bl.a. golf och lite utförsåkning när tiden tillåter

Kennelnamnet Glenriska

Namnet Glenriska kommer från ett otroligt vackert ställe i södra Skottland som vi haft förmånen att få hyra under några somrar.

Detta paradis finner man i närheten av Tweedsmuir och The source of river Tweed. Det ligger vackert inbäddat i en dal mellan typiska skottska kullar, och en liten strid bäck rinner fram genom den vildvuxna trädgården. Det var ljuvligt att sitta där på en träbänk och bara lyssna till tystnaden och fåren som betade runt omkring på sluttningarna.

Eftersom Golden retrievern härstammar från Skottland tyckte jag namnet var passande.

Huset i närheten av Stora Herrestad

Vi bor vid Stora Herrestad utanför Ystad, Skåne där vi verkligen trivs både två- och fyrbenta. Under 2012 kunde vi realisera våra drömmar om att bygga ett nytt hus som var bekvämt både för oss och hundarna i familjen. Hundarna kan bland annat njuta av lite mer än 5 hektar helt inhägnad mark med lite varierande terräng, och här både tränar vi dem och rastar lite.

De har med andra ord ordentligt med utrymme för lek och motion. Förutom denna härliga inhägnad motionerar vi hundarna med simning i havet och cykel eller promenadturer i de vackra omgivningarna vid Herrestad mosse ut mot Sandskogen och sandstränderna.