Att köpa valp från oss

Att köpa valp från oss

Det viktigaste av allt är att valpen är välkommen hos dig som köpare!

Det gäller naturligtvis att du/ni som blivande hundägare planerat denna spännande händelse, och inte bara skaffar valp i all hast. Det tjänar varken du eller valpen på. Din partner/sambo/förälder, alltså alla i familjen ska vara överens om att skaffa hund om det nu finns fler personer i hemmet. Valpköpet ska kännas tryggt och bra för både för dig som köpare och för oss som uppfödare.

Vårt krav på dig är att valpen och sedermera den vuxna hunden ska få en meningsfylld vardag med stimulans och sällskap. Ingen hund mår bra av att ligga ensam långa dagar, en liten valp kan absolut inte lämnas ensam långa stunder i början. Att försöka gå någon kurs och ge hunden regelbunden träning i någon form, samt ordentligt med motion ser vi som en självklarhet för att valpen ska utvecklas på rätt sätt, må bra och bli till glädje för dig som ägare under lång framtid.

Vi önskar självklart att ni hjälper oss i vår strävan att hålla koll på hälsostatus för de hundar vi föder upp! 

För Golden retriever gäller det att ni som köpt en valp från oss är beredda att låta röntga hundens höft- och armbågsleder efter det att hunden fyllt 1 år

För Jack Russell terrier krävs ingen röntgen, men man bör låta veterinär som har behörighet för patella (knä) undersökning göra en bedömning om knäleden är frisk och inte hakar upp sig. Mycket ovanligt dock, men viktigt att veta då Jack Russell terriern ofta är snabb och explosiv i sina rörelser och kanske ska användas til snabba hundsportgrenar som agility etc. 

Kravet på oss som fött upp din hund är att vi ska ge dig hjälp och goda råd hela hundens livstid, och den hoppas vi alla ska bli lång!

Både Golden retriever och inte minst Jack Russell terrier blir ofta 13-15 år gamla och även den gamla hunden ska få stimulans och en värdig ålderdom. Vi ställer upp i alla lägen, och erbjuder både regelbundna valpträffar såväl som valpkurser. Vi har en liten uppfödning med bara enstaka kullar, och har som ambition att varje valp och dess ägare ska få så mycket tid av oss som det behövs i varje enskilt fall. Oavsett om det är första hunden eller inte för dig, ska vi hinna med att ge full support!

De hundar vi använder i avel är hälsotestade enligt Svenska Kennelklubbens och rasklubbens normer, t.ex. höftleds- och armbågsröntgade för Golden retriever och patella undersökta för Jack Russell terrier. Endast friförklarade hundar blir aktuella för avel här, och vi strävar naturligtvis efter att föda upp sunda, friska och glada valpar som fått mycket mänsklig kontakt under hela sin uppväxt här.

Jag har genomgått Golden retrieverklubbens uppfödarkurs, samt ett flertal uppfödarkurser inom Sydskånska kennelklubben.

När valpen levereras från oss är den:

Detta får du med din valp: