Att köpa valp från oss

Det viktigaste av allt är att valpen är välkommen hos dig som köpare!

Det gäller naturligtvis att du/ni som blivande hundägare planerat denna spännande händelse, och inte bara skaffar valp i all hast. Det tjänar varken du eller valpen på. Din partner/sambo/förälder, alltså alla i familjen ska vara överens om att skaffa hund om det nu finns fler personer i hemmet.

Valpköpet ska kännas tryggt och bra för både för dig som köpare och för oss som uppfödare.

Vårt krav på dig är att valpen och sedermera den vuxna hunden ska få en meningsfylld vardag med stimulans och sällskap. Ingen hund mår bra av att ligga ensam långa dagar, en liten valp kan absolut inte lämnas ensam långa stunder i början.

Att försöka gå någon kurs och ge hunden regelbunden träning i någon form, samt ordentligt med motion ser vi som en självklarhet för att valpen ska utvecklas på rätt sätt, må bra och bli till glädje för dig som ägare under lång framtid.

Kravet på oss som fött upp din hund är att vi ska ge dig hjälp och goda råd hela hundens livstid, och den hoppas vi alla ska bli lång! Både Golden retriever och inte minst Jack Russell terrier blir ofta 13-15 år gamla och även den gamla hunden ska få stimulans och en värdig ålderdom. Vi ställer upp i alla lägen, och erbjuder både regelbundna valpträffar såväl som valpkurser.

Vi har en liten uppfödning med bara enstaka kullar, och har som ambition att varje valp och dess ägare ska få så mycket tid av oss som det behövs i varje enskilt fall. Oavsett om det är första hunden eller inte för dig, ska vi hinna med att ge full support!

De hundar vi använder i avel är hälsotestade enligt Svenska Kennelklubbens och rasklubbens normer, t.ex. höftleds- och armbågsröntgade för Golden retriever och patella undersökta för Jack Russell terrier. Vi strävar naturligtvis efter att föda upp sunda, friska och glada valpar som fått mycket mänsklig kontakt under hela sin uppväxt här.

Jag har genomgått Golden retrieverklubbens uppfödarkurs, samt ett flertal uppfödarkurser inom Sydskånska kennelklubben.

När valpen levereras från oss är den:

Minst åtta veckor gammal.
Registrerad med stamtavla i Svenska Kennelklubben (FCI).
ID-märkt med microchip
Vaccinerad enligt rekommendationer från Svenska kennelklubben.
Veterinärbesiktigad med intyg ej äldre än sju dagar.
Regelbundet avmaskad, minst tre gånger med Banminth vet 2,2%.
Varje valp är individuellt försäkrad hos Agria vid 6 veckor, och dessförinnan valpkullsförsäkrad. Valparna är också försäkrade mot så kallade dolda fel under hundens första tre levnadsår.

Detta får du med din valp:

Stamtavledokument/Registreringsbevis Svenska Kennelklubben
Svenska Kennelklubbens Köpeavtal
Vaccinationsintyg
Ansökan om hundförsäkring, att försäkra Din hund är oerhört viktigt. Vi hjälper gärna till med goda råd.
SKK:s informationshäfte ”Välkommen valp”
En pärm som handlar om din valp med bl.a. matlista
Startpaket med Naturea Naturals foder,  tuggben, dummy, febertermometer m.m.
Ett års medlemskap i rasklubben.
Boken ”Nya Första valpboken” skriven av Monica Hillman med tillhörande DVD. För Golden retriever rasklubbens film och rashäfte.
Telefon och mailsupport när det behövs, hela hundens liv!
Valp/kennelträffar regelbundet
Filt och leksak som valpen haft under sin uppväxt hos mamma och syskon.
Visselpipa som valpen lärt sig lyssna till när den fått mat.